6001455_1_6001455 RÜstensgatan 52-02_1.jpg.jpg
 

Råstensgatan 52, Kålltorp

Fågelholken

Brf Skatan hade en outnyttjad torkvind som stod tom innan de kontaktade De:lop Fastighetsförädling. Under sommaren 2018 började arbetet med att bygga en charmig lägenhet med massa vindskaraktär. Det befintliga trapphuset bevarades i lägenheten och takhöjden maximerades genom att ha öppet ända upp till taknock. Takstolarna målades i eldsäker-färg som skänkte extra karaktär till lägenheten. I hela lägenheten var det genomgående påkostade materialval. Carrara-marmor till arbetsytor, italiensk klinker i chevron-mönster i badrum och hall, platsbyggda garderober & kök i massivt trä. Flera takfönster gjorde att lägenheten blev ljus och upplevdes mycket rymlig. 

Utmaningar

För att klara hållfastighetskrav, utrymningskrav och akustikkrav för den färdigställda lägenheten utfördes ett taklyft ovanför befintligt trapphus, installerades en takkupa och automatiserad röklucka, förstärkning av hela träbjälklaget på torkvinden. 

Fakta

Storlek: 35 kvadratmeter boarea Antal rum: 1 ROK
Produktionstid: Aug-Dec 2018 Våning: 3
Fotograf Alen Cordic Mäklare Bjurfors

Råstensgatan 52.jpg
 

Bilder på färdigställd lägenhet

 

Bilder innan projektstart

Ombyggnationen av råvind till lägenhet gick hur smidigt som helst och under hela byggperioden hade vi kontinuerlig kontakt med De:lop. Jag kan verkligen rekommendera De:lop! Dessutom är både Robert och Daniel väldigt trevliga!
— Erica Östling, Styrelseledamot Brf Skatan

KARTA

 
 

Fler projekt